najveca tajna?????

Film, Glazba, Književnost i sve ostale umjetnosti također imaju svoj kutak.

Moderator/ica: ZvrX

najveca tajna?????

PostPostao/la rajska ptica » uto, 05.06.2007, 16:35

Covjek zeli moc .........
Zato što zivi, što se krece, što se sudara s ljudima. A zeli da nešto ostavi iza sebe, da nešto stvori, da ne bi samo bitisao, kao drvo. I izgleda mu da je nešto postigao, da je snazan i vazan, da moze mnogo. Ali Bog ucini da odjednom progleda i vidi, ne ovim ocima, vec onim drugim, vidovitijim, da je samo zrnce pijeska u nesagledljivoj pustinji ovoga svijeta, sitan i nevazan koliko i mrav u mravinjaku. Da li mravi zele moc? Zele li da budu snazniji i znacajniji od drugih? Imaju li svojih briga, muka, nesanica, ocajanja? Ne znamo, i ne tice nas se, suviše su sitni za nas. Zar onda ne bi mogao da postoji neko veci i od nas, kome su beznacajne naše brige i nevolje? Mi ga ne vidimo, jer je neuhvatljiv za našu misao, osjetimo ga samo kad nam se u necemu pokaze njegova volja. Ni, mrav ne vidi covjeka cijelog, zbog svoje velicine ,covjek i ne postoji za mrava, vidjece samo prst, ili grancicu, ako mu preprijecimo put, osjetice potres ako rasturimo mravinjak. A covjek prema vasioni sitniji je nego mrav. I zašto bi postojao samo covjek i njegov nacin mišljenja? Svijet je postojao i prije nas, postoji i mimo nas, postojace i bez nas. Hoce li svega nestati ako svi ljudi pomru? Nece. Sve ce ostati, i ono što znamo i što ne znamo, samo nas nece biti. Mnogo je tajni kojima se ne mozemo ni pribliziti, a kamoli ih razjasniti????????
Znaš kraj, a ne znaš ništa o njemu?
Pomiriti se s njim ne mozeš, a ništa ne mozeš izmijeniti. Po našoj volji to se ne dogadja,vec po nekoj svemocnoj volji o kojoj ništa ne znamo, osim da je neumoljiva i do kraja dosljedna, mozda je neki sveopci duh, nimalo slican našem, a nesaznatljiv, jer je van našeg iskustva. Ako ga ne mozemo saznati, ne znaci da ga nema.Uzaludno ga je moliti, uzaludno preklinjati, jer njegove mjere i razlozi nisu ljudski, a kakvi su, ne mozemo cak ni naslutiti,niti je naš jezik sposoban da izrazi ono što naša misao ne moze dokuciti.Nemoguce je zamisliti da taj svemirski duh igra nedostojnu igru s ljudima, puštajuci ih da protrce kroz zivot, dolazeci iz nicega i nepovratno odlazeci u ništa.Ni kap vode se ne gubi, samo se mijenja, kako se moze izgubiti sve covjekovo?

Treba sve prozivjeti, osvajajuci radost cistog zivota i ljepotu ljubavi prema ljudima, u ovom kratkom preletu izmedju dvije tajne......

M.S.
rajska ptica
ptičica
 
Postovi: 530
Pridružen/a: uto, 08.05.2007, 14:38

tica

PostPostao/la _ekipa_ » uto, 05.06.2007, 20:25

Zgodna priča o relativnosti mjera i veličina.
_________________

<Ekipa = Elma, Vanja, Aka, Nele i Beki.>
Avatar
_ekipa_
CDForum
 
Postovi: 109
Pridružen/a: čet, 24.05.2007, 15:36
Lokacija: Bosna

Un amor

PostPostao/la Zlatni » pon, 27.10.2008, 23:26

Zlatni
CDForum
 
Postovi: 119
Pridružen/a: pet, 01.02.2008, 23:49
Lokacija: Zarozje


Natrag na Kultura

Online

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

cron