Moderator/ica: ZvrX
tunguzija je napisao/la:odlicna tema...
puno puno toga mogu preporuciti..no uvijek se vracam na jedno ime..
Paulo Coelho.
"Alkemicar" "Peta Gora" " 11 minuta " "Veronika je odlucila umrijeti "
" Na obali rijeke Piedre" " Zahir"....
samo jedan dio od njegovih zaista perfektnih knjiga..
Mesa Selimovic je isto tako uvijek dobar izbor..tezak ali interesantan..upravo citam "dervis i smrt ".
Anthony de Mello, njega mozes najvise naci gore na Kaptolu, preko puta katedrale..."pjev ptice " " minuta mudrosti" su odlicne knjige..
Miljenko Jergovic i njegov "sarajevski marlboro" je malo ali slatko stivo...ja ih zovem "dzepna lektira"..ali procitaj je..
OK, kad sve ovo procitas , javi se...
tunguzija je napisao/la:Priznajem da si prvi kojeg Alkemicar nije odusevio....a za "srajevski marlboro" sam ti i rekao da je kao dzepna lektira.
No pokusaj sa Coelhom ponovo, neces se pokajati.
Na kraju krajeva, sportske novosti izlaze svaki dan a tu ne moras puno
kontati....
rajska ptica je napisao/la:Interesantno stivo za fanove Paula Coelha!
"Vjestica iz Portobella"
Svi oni koji vole ovakvu vrstu literature uzivat ce u citanju kao i u svakoj drugoj njegovoj knjizi!!!
rajska ptica je napisao/la:Procitala sam zaista jako puno knjiga jer volim knjiizevnost ali za SF se nikada posebno nisam interesirala i ne mogu se sjetiti da li sam ikada ista iz tog zanra procitala,mislim da nisam sto ne znaci da ne zelim....
Ako imas neku dobru preporuku iz tog zanra,napisi...pa me mozda i to zainteresira jer ja citam sve sto mi dodje pod ruku.
Knjizevnici koje ja rado citam: Hesse,Hugo,Rumi,Goethe,Heine,Markes,Nietzsche,Coelho,Hajam,Walt Withman, de Mello,Kahlil Gibran,Selimovic,Andric,Krleza,Ujevic,Santic,toliko se u ovom trenutku mogu sjetiti a ima ih sigurno jos.Ne znam koliko te to zanima ali nesto od ovih knjizevnika ti uvijek mogu preporuciti!
Volis citati?
rajska ptica je napisao/la:Procitala sam zaista jako puno knjiga jer volim knjiizevnost ali za SF se nikada posebno nisam interesirala i ne mogu se sjetiti da li sam ikada ista iz tog zanra procitala,mislim da nisam sto ne znaci da ne zelim....
Ako imas neku dobru preporuku iz tog zanra,napisi...pa me mozda i to zainteresira jer ja citam sve sto mi dodje pod ruku.
Knjizevnici koje ja rado citam: Hesse,Hugo,Rumi,Goethe,Heine,Markes,Nietzsche,Coelho,Hajam,Walt Withman, de Mello,Kahlil Gibran,Selimovic,Andric,Krleza,Ujevic,Santic,toliko se u ovom trenutku mogu sjetiti a ima ih sigurno jos.Ne znam koliko te to zanima ali nesto od ovih knjizevnika ti uvijek mogu preporuciti!
Volis citati?
iznogud je napisao/la:rajska ptica je napisao/la:Procitala sam zaista jako puno knjiga jer volim knjiizevnost ali za SF se nikada posebno nisam interesirala i ne mogu se sjetiti da li sam ikada ista iz tog zanra procitala,mislim da nisam sto ne znaci da ne zelim....
Volis citati?
Ovo ti je super knjiga za poÄeti sa SF žanrom.. pisana dalekih 60-ih, ali sa radnjom koja je općeljudska, a priÄa o razdvojenim druÅ¡tvima i sukobu razliÄitosti .. radnja se odvija na dalekom planetu na koji sleće Äovjek...
THE LEFT HAND OF DARKNESS, Ursula K. Le Guin
(ja sam je Äitao davno u srpskom izdanju, zove se Leva ruka tame)
lako se Äita, i viÅ¡e je psiholoÅ¡ki roman, a manje SF sa Äudovatim zvjerima i tehnoloÅ¡kim papazjanijama..
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.