Moderatori/ce: Mujo od dervente, Dejan
green_ je napisao/la:Pjesma - "Što nas ima mašala"
Ne znam koliko vam je poznata borba za ovu pasminu, ali proteklih godina Hrvatska i joÅ¡ neke zemlje na sve naÄine pokuÅ¡avaju da prisvoje ovu naÅ¡u pasminu, stoga me je prijatno iznenadilo da se pas pojavio u spotu.
green_ je napisao/la:... ali neće moći ovog kera !
green_ je napisao/la:Ta teta Ljilja iz Šibenika dolazi na izložbe u BiH, odavno komuniciram s njom, ako te zanima... evo šta je jednom prilikom izjavila, pa se kasnije malo postidila...
citat:
InaÄe Å¡to se tiÄe tornjaka - tornjak je hrvatski pas ma gdje bio - jednako tako je hrvatski i u Hrvatskoj, kao i u Bosni.
Iznjedrio ga je Hrvatski narod jednako tako u obje države - uostalom ne tako davno, jer ljudske su godine tek kap u moru vremena koje protiÄe mimo nas - obje su ove danas podijeljene države bile jedna država s jednim narodom .... tek kasnije su doÅ¡li turski osvajaÄi, poturÄivanje ..... seobe Srba prema Vojnoj Krajini ....
A tornjak je danas onaj isti stabilni, mirni, uravnoteženi obrambeni pas kakvog ga je još davno nekad tisućama godina unatrag stvorio naš Hrvatski narod.
green_ je napisao/la:Ta teta Ljilja iz Šibenika dolazi na izložbe u BiH, odavno komuniciram s njom, ako te zanima... evo šta je jednom prilikom izjavila, pa se kasnije malo postidila...
citat:
InaÄe Å¡to se tiÄe tornjaka - tornjak je hrvatski pas ma gdje bio - jednako tako je hrvatski i u Hrvatskoj, kao i u Bosni.
Iznjedrio ga je Hrvatski narod jednako tako u obje države - uostalom ne tako davno, jer ljudske su godine tek kap u moru vremena koje protiÄe mimo nas - obje su ove danas podijeljene države bile jedna država s jednim narodom .... tek kasnije su doÅ¡li turski osvajaÄi, poturÄivanje ..... seobe Srba prema Vojnoj Krajini ....
A tornjak je danas onaj isti stabilni, mirni, uravnoteženi obrambeni pas kakvog ga je još davno nekad tisućama godina unatrag stvorio naš Hrvatski narod.
green_ je napisao/la:Ma kako da ne... i Vlašić i Banjaluka su u Hrvatskoj, naravno.
Dugmetar je napisao/la:I ja sam Bosanac ali ne po narodnosti jer takva narodnost ne postoji.
green_ je napisao/la:Dugmetar je napisao/la:I ja sam Bosanac ali ne po narodnosti jer takva narodnost ne postoji.
Ali postoji državna reprezentacija Bosne i Hercegovine... i rukometna i nogometna i teniski savez... i grb i zastava... al´ opet, džaba!
green_ je napisao/la:Dugmetar je napisao/la: (bosanskohercegovaÄkoga hrvatskog pastirskog psa)
Postignut je kompromis, sve s ciljem da pasmina bude uvrštena u svjetske izložbe... a samo novo ime kaže odakle je pas.
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.