Moderatori/ce: Mujo od dervente, Dejan
Dugmetar je napisao/la:A druge su pale odmah poslije prvih pa su dosle i treće... Kad bi nakon svake ružne rijeÄi ispaljivao granate pobio bih pola Balkana.
PS: Usput pitao te nešto Tunguzija na podforumu sport, bilo bi lijepo da mu odgovoriš. I nadam se da se ne ljutiš što sam sam s tobom na ti. Ako ti smeta slobodno reci, pa ćemo nešto mijenjati.
ZvrX je napisao/la:zna se ko je poceo rat o tom je nepotrebno diskutovati
kako je to fino rekao senat SAD
Rat je poceo agresijom Srbije na Bosnu i Hercegovinu
Dugmetar je napisao/la:Pitam se Äiji li su ono rezervisti bili koji su se Å¡etali u JNA uniformama po kafićima preko puta vojarne sa Å¡korpionima (Å¡to sam vidio vlastitim oÄima dok sam se vraćao iz Å¡kole) dok joÅ¡ metak u Derventi nije ispaljen. Dejane pogleda BBC-ev dokumentarac i izjave Vojislava Å eÅ¡elja koji je slao svoje "dobrovoljce" iz srbije u BiH. Samim priznanjem Bosne i Hercegovine kao države, ondaÅ¡nja JNA je postala vojska druge države a ne BiH. A BiH je priznata prije nego Å¡to je u Derventi metak ispaljen.
Dejan je napisao/la:Mislim da je to mnogo prije izjava Seselja i postupaka Milosevica.
Ja ne tvrdim nista, ja konsatujem
Dejan je napisao/la:Prvo morate shvatiti da su mediji najveći manipulatori i treba dobro pogledati između redova....
Dejan je napisao/la:Citam u novinama jutros da je Mijo Anić, kome se sudi u Hagu i koji je u dogovoru oko priznavanja krivice pristao da objelodani neke podatke u vezi rata na prostorima bivše BiH.
On izjavljuje da je HVO dejstvovao po Sarajevu artiljerijom. On je bio zapovjednik stožera u Kiseljaku. Kako je dejstvovao? Dao je srbima gorivo i kartu sa metama.
Gledam i gledam malo bolje, eto sad si se ti naÅ¡ao da mi otvoriÅ¡ oÄi 14. godina sam žmirio, daj nam reci joÅ¡ koju laž pa da progledam malo bolje. Dejane kakva su to pitanja, navedi izvor, daj dokaz. Ovako je uopće budalasto i diskutirati. Mogu i ja pitati otkud mali zeleni se Å¡eću po derventskom Korzu.Dejan je napisao/la:Otkud hrvatska i srpska vojska zajedno na ratistu u Å eheru?
Otkud to da srpska vojska sprovodi hrvatsku vojsku preko Vlašica i BL u Hrvatsku?
Otkud vojnici HVOa koji su ranjeni na lijeÄenju u BL.
Zašto je Alija kupio Jajce od Radovana za dvadeset miliona maraka_?
Zašto je Franjo prodao Miloševiću Posavinu u Dejtonu zarad zapadne hercegovine.
Zašto je u Bihacu 25 kg brašna plaćano 2500DM?
INTERES?
Nema tu patriotizma, nacionalnih intersa i sta ti ja znam.
LIÄŒNI INTERES! O tome ja priÄam i zato sam poÄeo ovu temu.
Progledajte i pogledajte malo bolje!
Nacionalizam je bio instrument koji je poslužio zarad liÄnih interesa a nas je unazadio 20 godina
Dejan je napisao/la:Laž?
Napad je najbolja odbrana.....
Dokaz?
Pogledaj malo oko sebe. Osluhni malo.
Ne zelim da parafraziram niti navodim kontradiktornosti samo ti odgovaram na pitanje.
Uostalom, vidjet ćemo pravo stanje.
Tema je ko je poÄeo rat!
Pokušavam naći odgovore postavljajući pitenja i konstatacije...
Na Bosnu i Hercegovinu preva je agresiju izvršila bivša republika SFRJ, Hrvatska HTIO TI TO PRIZNATI ILI NE.
Tri pura je Hrvatska izvršila agresiju na BiH.
1992 Posavina protiv srba, i dva puta hercegovina protiv muslimana i to Ofanziva na Ramu, nekadašnji Prozor i na Mostar u borbi za jednu od obala Neretve
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.