Get Adobe Flash player
Kad ste zadnji put bili u Derventi?
 
Home

Na današnji dan prije 18 godina u prometnoj nesreći na autocesti pored njemačkog Ingolstadta poginuo je Dražen Petrović,  jedan od najboljih hrvatskih sportaša svih vremena.

Bio je košarkaši i ljudski uzor, sportski Mozart, no nažalost poginuo je u naponu igračke karijere u svojoj 29. godini. Premda je od tada prošlo 18 godina još uvijek je teško povjerovati kako više nije s nama. "Život leti kapetane"...

Svoju posljednju utakmicu Dražen je odigrao protiv Slovenije u kvalifikacijama za EP u Wroclavu. Bilo je to petog lipnja 1993. godine. Hrvatska reprezentacija iz Poljske se vraćala zrakoplovom, no Dražen je na put krenuo automobilom s djevojkom njemačkom manekenkom Clarom Szalatzy koja je bila za upravljačem. Nažalost, bila je to njegova posljednja vožnja.

Odlaskom Dražena otišla je i najljepša epizoda hrvatske košarke koja se do današnjih dana nije oporavila. Dražen je bio jedan od onih koji se rađaju jednom u stotinu godina. Oduševljavao je svojim igrama, ali i odnosom prema sportu. Jednostavan, pomalo samozatajan i skroman za popularnost kakvu je uživao. Živio je za košarku i za sport. Bio je i ostao istinska legenda, nadahnuće generacijama i simbol hrvatskoga sporta.

 

/www.mondopress.com

Ažurirano (Utorak, 07 Lipanj 2011 13:35)